Kamp om vilka som är bäst och mest erfarna inom Shopify Plus i Sverige

In E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilka är egentligen bäst och mest enterprise erfarna på Shopify i Sverige? Kanske de med en officiell Shopify Plus certifiering och kunderfarenhet. Den antydde svenska Zago de hade och var först med i vissa uttalanden om case och inriktning redan i somras, men de har sedan dess kommit att justera sitt uttalande till MKSE.com.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”Zago is one of the top-rated Shopify Experts agency who is versatile with Shopify and Shopify Plus.”

Nu hösten 2022 har Zago äntligen fått sin officiella titel av Susanne Holmsäter och co. och använder sig ännu mer frekvent av termen åt höger och vänster. Svenska Shopify representanter har ofta en bakgrund i förvärvade Tictail, så även i detta fall. De har från sin kant tidigare fokuserat mycket på B2C och produktärenden främst fokuserade på slutkund, nu verkar partnerrelation stå högt i kurs och ska styras upp lokat.

För även Panagora med Moon-Suck Song säger sig idag ha knyckt titeln som ”Sveriges första Shopify Plus certifierade byrå”. Frågan är om det stämmer?

Men redan i mars 2021 köpte Grimfrost, som jobbar med HBO i Sverige, in Shopify Plus av svenska Motillo. Svenska SQLI Star Republic hade sin första Shopify Plus kund klar i början av pandemin 2020. När Silva Sweden köpte in Shopify Plus 2021 fick de gå till danska Dtails för att få stöd för en mer komplex SaaS-installation. Finska Woolman har även nått lokala framgångar i Sverige. Inte sällan med sin Adobe Magento till Shopify Plus konverteringstjänst och migrationsstöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MediCarrier släpper "D2P", e-handel på Optimizely Commerce av SQLI och HiQ

Sättet att bli en ”official certificated Shopify Plus partner” ska blivit något svårare att uppnå på senare år.

” – Vi är glada över att Panagora går med i vårt Plus Agency-program. Panagora är en av de ledande Shopify-byråerna i Norden. Med sin meritlista och imponerande kvalitet på arbetet är de i linje med Shopifys uppdrag att göra handeln bättre för alla. Vi ser fram emot att fortsätta att ge nordiska handlare möjlighet att anamma framtidens handel.”

Säger Łukasz Rzewuski, Partner Agency Manager på Shopify. Panagora står nakom Demellier, Swedish Stockings, Extra Butter New York och TMS på Shopify samt Shopify Plus. Panagora Room AB gick under pandemin från 42 Mkr omsättning upp hela vägen till 54 Mkr. Sedan ned till 53 Mkr under 2021. Panagora har innan Shopify satsat på en egen plattform (Panagora EDGE) som en del kunder kommit att överge under senare år.

Zago AB omsätter 5 Mkr under 2021.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Motillo tar över Hulténs från tidigare e-handelspartner