Kappahl tar in med Viskan InStore Pickup, kombineras med Episerver

In E-handel, Nyheter, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

UpdateKappahl pendlar mellan Viskan E-business och Star Republic i sina e-handelsval och upphandlingar. Nu berättar Viskan att de i maj gått live med en helt ny Viskan InStore Pickup (Click & Collect) lösning för kunden. Som sökte en uppdaterad omnikanalslösning.

Kappahl valde bort just Viskans javabaserade e-handelsmodul Viskan eStore e-commerce för en Star Republic-anpassad EPiServer Commerce 7.5 (utan CMS (!)) så sent som i november 2014. Men nu ska de vara tillbaka på nåder hos kunden.

In Store Pickup är Viskans Order Management System-lösning på svenska kunders rådande omnikanalbehov. Lösningen sägs hantera både utlämning i butik av order plockade på centrallager samt order som plockas i butik och skickas till konsument (Pick in Store). Det ska även finnas stöd för både cross docking och drop shipping av produkter från externa leverantörer.

Star Republic förtydligar att:

”In Store Pickup är ett samarbete mellan Star Republic och Viskan, där Episerver CMS och Commerce nu är integrerat med Viskan.”

Fler uppdateringar ska vara på gång, bland annat ska Klarna kassalösningar vara på väg in på några olika sätt.

Kappahl har jobbat med numera SQLI-ägda Star Republic som huvudpartner för sin e-handel sedan 2014. Då var det inget konstigt, 2011-releasen av Kappahls e-handeln var en smärre katastrof innan Star Republic och Episerver kom in i bilden.

Allt om innovation inom e-handel

Vill du också få stenkoll på detta? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som händer inom e-handelsinnovation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Viskan e-handel när klädmärket uppdaterar egna varumärkessajten

Kommentarer

  1. Det är en store-lösning baserad både på Episerver och Viskan, med integrationer mellan systemen. KappAhl kör såklart även Epi CMS, inte bara Commerce.

  2. Det var det roliga med Episerver release informationen 2014, att det stod att det var ett projekt genomfört utan CMS ;)

Leave a Comment