Kjell & Company handlar upp Bambuser Live Video Shopping, Elgiganten och Biltema satsar på drive thru

In Content Marketing, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Optimizely/Episerver Commerce, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Bambuser fortsätter gå bra och ta Live Video Shopping kunder mitt i krisen. Det syns både på börskurs och i antalet nya referenser. Senast in är självaste elektronikkedjan Kjell & Company. Kända för att satsa stort på egna omni- och e-handeln med flera framåtlutade partnerskap och nya projekt. De följer därmed i t ex Apoteas, Kicks, Lindex och Lykos fotspår de senaste veckorna. De har alla lanserat egna Live Video Shopping satsningar med Bambusers (först ut var butiken i Luleå) anpassade mjuk- och hårdvara. Precis som hos influencers som ska livesälja egna klädkollektionerna (utan att t ex snubbla vid klädbytena) är programledarrollen aningen ovan först, men de butiksanställda hämtar sig sig efter ett tag.

”- Vi på Kjell & Company vill alltid leverera service i världsklass och ha möjlighet att möta kunderna där de finns. Live Video Shopping ger oss en enorm möjlighet att nå ut och digitalisera kundupplevelsen som många av våra kunder uppskattar. Precis som i den fysiska världen är jag övertygad om att våra hundratals medarbetare som är spridda runt om i landet kommer att spela en viktig roll i framgången av denna nya satsning.”

Säger Martin Knutson, CTO på Kjell & Company.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Max Burgers lutar åt att köpa in fler Wiibots

Andra motsvarande initiativ syns hos konkurrenten Elgigantens som gjort en drive thru-satsning där personalen levererar den beställda ordern utanför varuhuset direkt till bilen. På samma sätt som fast food-restauranger som Max och KFC. Även Biltema med CDO Daniel Berg har på kort tid anpassat varuhusen och skapat en egen drive thru lösning för att förse kunder med varor utan att de ska behöva gå in i varuhusen.

Clas Ohlson har valt att anpassa sin egna hantverkartjänst Clas Fixare med ett bättre mobilt stöd och videosamtal till kunder som vill få professionell rådgivning på samma sätt som t ex Kry och Doktor24.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny nordisk lojalitetslösning från Aller tar sig an Voyado och svenska Salesforce

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss