Ledande headless e-handelsprodukter 2021 enligt IDC MarketScape

In Nyheter, Adobe Commerce / Magento, BigCommerce, Commercetools, E-handel, Elastic path, HCL Commerce, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

International Data Corporation (IDC) har börjat utvärdera Headless Digital Commerce Applications världen över med ett eget index för 2020-2021. I den globala nya utvärderingen som just kom ut kring headless e-handel återfinns några namnkunniga aktörer i topp. Det är pure playern Commercetools samt Elastic Path, som varit aktiva med att förknippas med headless senaste åren, som återfinns i topp.

IDC MarketScape har i undersökningen sökt efter en mer modulär arkitektur som kan erbjuda kunder den flexibilitet och anpassning som de behöver utan nedtid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify avslöjar framtiden för större kunder, headless och Commerce Components

Spännande är att många aktörer som av mer pure players inte alls anses vara bestyckade med en headless, modulär arkitektur finns med i undersökningen. På rätt höga positioner också, som Adobe Magento, SAP Commerce, HCL Commerce och Salesforce Commerce. Andra listade aktörer är Kibo Commerce, Spryker,, VTEX, Skava och BigCommerce.

Vinnaren Commercetools ska varit särskiljt bra när en organisation är i behov av att ”behöva differentiera med teknisk smidighet och snabbt anpassa sig till olika typer av förändringar”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Sverige ökar med 45 procent, satsar mer brett inom e-handel