Svenska ASSA Abloy lanserar globalt Salesforce Sales Cloud, Service Cloud, Field Service Lightning och Pardot MA stöd

In HCL Commerce, Adobe Magento 2, CXM, E-handel, Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ASSA Abloy har låst in ännu ett CX-, ehandels och CRM-plattformsval efter decennier på Episerver. Och det blev som nästan alltid då det handlar om ett globalt företag som ska fatta större beslut som sträcker sig över internationella gränser och innehåller en tillräckligt omfattande produktportfolio och funktionalitetssvit. En Adobe i ena fallet, och en Salesforce i det andra. Se fler exempel på större aktörer här, som inte bara väljer satsa större belopp på den enda sviten, men som kort därefter även kombinerar denna med en lika omfattande svit av den andra bjässen i branschen.

I flera jobbannonser berättar det administrativa samordningsbolaget ASSA Abloy Global Solutions, som ska underlätta för företaget 48 500 anställda, hur de söker olika roller som Salesforce Service Managers för att sköta de kommande globala CRM-programmen. ASSA Abloy ska inom kort börja planera och leverera den övergripande Salesforce-installationen för flera affärsområden samt starta integrations- och datamigrationsprojekt mellan äldre system. CRM-programmet ska styras från huvudkontoret i Sverige samt från England. Salesforce Developer Architects anställs även till USA och Texas verksamheten samt till Indien.

ASSA Abloy var inte tidigare en känd användare av Salesforce, men har i sin 2020-budget i ett svep handlat upp allt från

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.