Martech-konsulten släpper egen variant av chatGPT

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Eldar Terzic, tidigare CDON, som tagit över CTO-rollen på Avaus efter Tuukka Valkeasuo inleder sin jour med att snabbt skapa en egen variant av chatGPT från några LLM (Large Language Models). Denna ska vara hopkokad av beståndsdelar som fokuserar på och kan, främst effektivisera, martech-konsulternas mer rudimentära och enkla vardagsuppgifter.

0 st
anställda ska ska ersättas och kompletteras

 

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Nya avausGPT hoppas kunna komplettera ett Avaus-team, inga konkurrenters team eller inhouse-dito nämns, förmåga att driva datadrivna transformationsinitiativ. Gå med strömmen snarare än emot den (som Italien, Accenture eller BBDO) alltså. Det ska vara ett smart tillägg för företag som vill bli datadrivna. Både en bot och marketing transformation-konsulter på en gång, alltså. Boten ska inkludera kunskap om kunddata, marknadsföringsteknik och förändringsledning.

“ – Detta är bara det första steget, potentialen för att skala den kunskap Avaus har inom nya typer av tjänster är oändlig. En teknisk vändpunkt har inträffat, driven av generativ AI och cloud computing .. Avaus-teamet som för närvarande arbetar med detta är entusiastiska över möjligheterna. Med AvausGPT kommer vi att kunna automatisera vissa uppgifter, vilket gör att våra konsulter kan fokusera mer på viktiga ämnen som att hantera storskaliga förändringar och utveckla kundernas företagsledning. Det kommer att göra processen mer effektiv och strömlinjeformad.”

Säger Eldar Terzic, nyutnämnd CTO på Avaus.

“ – Traditionella konsultbyråer försöker ofta återuppfinna ljulet för varje kund. Det här kommer inte längre att fungera inom mera komplexa domäner som datadriven transformation .. Vi har samlat all vår kunskap om kunddata, marknadsföringsteknik och förändringsledning i interna bibliotek och handböcker. Vi kallar detta för Avaus Factory. Vi använder denna information för att hjälpa företag att bli datadrivna och minska riskerna för misstag. Nu tränar vi en AI-modell, avausGPT, med all denna information på ett säkert sätt”

Säger Emma Storbacka, VD på Avaus. Avaus har 130 anställda och finns i Stockholm, Helsingfors, München, Gdansk och Milano.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Slut med Amelia/Aida hos SEB, följer konkurrenten. AI inte vad bankerna först trodde