Migrationsverket jobbar mer effektivt med nytt AI-stöd från Rek.ai

In AI, Machine Learning, Botar, Intranät, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I kölvattnet av flyktingkrisen och det ökade antalet asylsökande i landet har Migrationsverket blivit högteknologiska på flera sätt. Förra veckan berättade de och sin VR-partner om det nya AR/VR stöd de infört under sommaren. Nu visar det sig att Migrationsverket även satsat på egen artificiell intelligens.

Svenska AI-produktbolaget Rek.ai berättar att de under ett helt års tid har assisterat Migrationsverkets anställda med en ny typ av intelligent stöd. Det är tjänst som hjälper de anställda att hitta rätt handläggarstöd på Migrationsverkets intranät.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Easypark-appen uppdateras med AI för att hitta lediga parkeringsplatser

Rek.ai ska låtit egna AI-tjänsten träna upp sig på vilka handläggarstöd som används av vilka yrkesroller, och i vilken följd. Vilket lett till ett stöd som låter handläggarna snabbt hitta rätt dokument. Resultatet blir även att den anställda slipper fråga kollegor och supporten.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ICA bygger smart butik i Stockholm, varnar om en burk majonnäs vält
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss