MKSE Digital Excellence Awards: Iaktagelser från året som gick

In CXM, E-handel, Nyheter, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Först på tisdag 11:e april avslöjas vilken totalvinnaren i årets MKSE Digital Excellence Awards 2016/2017 blev! Det var ett jämt race, men bara en av kategorivinnarna:

Kan vinna! Fram tills dess kan vi titta på de stora trenderna från året som syntes via MKSE Digital Excellence Awards 2017 mätningarna.

Den största, som kraftigt växer för varje kvartal var inhouse- trenden. Dessutom var det fler projekt än någonsin som hamnade utanför vårt rikes gränser. Numera verkar den globala leveransorganisationen verkligen fungera och de svenska webbplatserna vi tar del av kan vara gjorda i Indien eller Polen.

Dessutom är det värt att notera att Sveriges största CMS/e-handelssystem backar från år till år. Samtidigt som konkurrenterna nästan lika snabbt istället ökar.

Dessutom hade vi med våra första större, namnkunniga releaser på headless lösningar i år, detta t ex i nya omtalade Carglass.se och Hyundai.se-släppen på Contentful.

Men siffrorna visade samtidigt att det inte blir blixtsnabbt ”á la AMP” för att det är en decoupled, huvudlös release vi pratar om. Hyundai.se laddade in på över 2 sekunder under mätningarna samtidigt som nya, legacy-fria Carglass.se laddade på rätt ordninära 1,89s med 0,53MB/s i överföring. PageSpeed för de båda är 60/100 respektive 58/100.

Det kan gå fort när man tänker och gör om. En nyhet var att Rizzo.se släpptes två gånger under de senaste 12 månaderna. Det på grund av en re-design som följdes av ett helt plattformsbyte. Den gällande Rizzo på Viskan e-handel från februari 2017 laddade sajten på 1,93s och mätte upp 97/100 i Usability. Bättre än releasen innan!

Fler iaktagelser från de vinnande releaserna hittar ni i vårt nyhetsarkiv om MKSE Digital Excellence Awards 2016/2017 tävlingen i år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tiger of Sweden byter digitalleverantör, ser över Salesforce Commerce Cloud

Leave a Comment