Möbelföretaget bland de första med brett integrerad Augmented Reality e-handel

In Adobe Commerce / Magento, AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

BRA Sommarmöbler hör av sig till MKSE.com för att berätta att de nyligen har tagit fram och släppt en egen augmented reality, AR-funktionalitet integrerad på egna hemsidan. Syftet är att underlätta ytterligare för kunden att välja rätt möbel, som kan harmonisera med övriga delar av hemmet och uteplatsen.

Augmented reality finns sedan några veckor tillbaka på över hundra utvalda toppsäljare i e-handeln. Tekniken ska nås direkt i e-handelsbutiken på produktsidan. Här är ett exempel på en möbel som går att ta del av i AR via Safari / iPhone/iPad.

Tekniken som används ska Apple ha utvecklat tillsammans med Pixar och tjänsten har köpts in via startupbolaget Charpstar. Bolaget har utformat en plan för hur man inom en snar framtid kan använda sig av 3D tillsammans med AR utbrett över hela sitt sortiment direkt i sin e-handel.

” – Vi har tittat på duktiga e-handlare inom samma nisch som vi, från framförallt England och USA för att få idéer om hur vi på bästa sätt kan använda tekniken. Det är fantastiskt hur långt fram vissa e-handlare har kommit med sina 3D- och AR-satsningar. Vi har arbetat med 3D-visualisering sedan förra året, och ser otroligt många fördelar med 3D framför ett tradtionellt produktfoto. Det är definitivt något som vi kommer satsa på, inte minst eftersom att resultatet i dagsläget blir bättre samt att materialet kan återanvändas för ny teknik som AR.”

Säger Simon Forslund, e-handelsansvarig på bolaget. Han fortsätter:

” – Vi har blivit positivt överraskade då sessionstiden är 400% högre på besökaren som använt AR, samt att konverteringsgraden ligger strax över 60% högre än vår normala konverteringsgrad.”

Bra Sommarmöbler använder Weld integrerat med Adobe Magento 2 e-handel för sin webbplats.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss