MQ digitaliserar personlig shopping och bygger endless store tillsammans med Episerver

In CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MQ går tillbaka till Episerver, men med ny partner när de under hösten ska göra flera större insatser för att förfina kundbemötandet i samtliga kanaler. Den nya e-handeln ska bli en integrerad del i MQ:s butikskoncept där man sedan tidigare installerat så kallade ”endless stores” i utvalda butiker – exponering av alla produkter på storskärmar.

Det var däremot tillsammans med plattformskonkurrenten Viskan som sedan 2014 ansvarat för MQ‘s online- och fysiska handelssatsningar med butiksskärmar (Microsoft Surface Pro lösning ihopkopplad med Viskan eStore, se film här) och Instore pickup-lösningar från Viskan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte längre coolt att betala 800% högre prislapp, Stenströms byter e-handel

MQ hoppas framöver på en bättre presentation av egna och externa varumärken som gör det enklare för kunden att hitta och köpa produkter. MQ vill driva in data och byggstenar för att kunna fortsätta att förfina kundbemötandet genom exempelvis skräddarsydda rekommendationer och mer personlig information. Kunderna erbjuds även personlig shopping tillsammans med butikspersonal.

”– Retailbranschen och inte minst modeföretagen möter helt nya krav från sina kunder. Att gå ifrån att vara en ren butiksorganisation till att integrera e-handel i affärsmodellen är avgörande för att förbli relevant. Vi är glada och stolta att få genomföra ett projekt som kräver både spetskompetens inom e-handel och förmågan att skapa de omnikanalsupplevelser som MQ:s kunder efterfrågar.”

Säger Magnus Carlsson, Chief Innovation Officer på Acando.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hälsokraft släpper omnikanalsatsning på Norce och Voyado CRM

Den nya e-handelslösningen baseras på, numera klassiska svenska e-handelskombinationen, Episerver Digital Experience Cloud och InRiver PIM. MQ har de senaste åren även handlat upp en Voyado lojalitetsprogram-lösning. Episerverpartnern Netrelations jobbade tidigare med MQ och Episerver, men nu har uppdraget gått till Acando Itch service design gäng.

MQ kedjan vände i våras till förlust efter att försäljningen i de fysiska butikerna det senaste kvartalet backat med 6,4 %. Totalt tappade bolaget 10% av all försäljning.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.