MQ.se bygger omnichannel med Surface och Viskan e-handel

In Check out/Kassasystem, Java, Optimizely/Episerver, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Svenska javabaserade e-handelsaktören Viskan har gjort flera större insatser för att omni’fiera svenska modehuset MQ’s online- och fysiska handelssatsningar. Redan för 10 månader sedan fick MQ som en av de första ut en egen Instore pickup lösning från Viskan.

Nu har satsningen med det retail-fokuserade Boråsgänget även uppdaterats med flera andra fysiska- och e-handelskopplingar för att bli bättre och mer automatiserade inom vad som ofta kallas omnichannel.

En del är en Microsoft Surface Pro stödd satsning kopplad med Viskan eStore som e-handelschefen Mikael Ståhlnacke och co. producerat för att ge e-handelns fulla utbud i varje butik.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Friluftsbolag släpper nytt på Viskan e-handel

Med fokus på att optimera flödena i hantering av varor, bilder, logistik och betalningar har Viskan utvecklat en lösning på eStore, Viskans modul för e-handel. Lösningen ska innebära en sömlös integration mellan eStore och RAMOS men också till andra av MQs befintliga system. Mycket ska vara automatiserat.

MQ hade tidigare en EPiServer CMS som driftade sajten men återfinns numera enbart på Viskan.

Andra kunder till Viskan det senaste året är Oscar Jacobson (designad av Isobar) och Albrekts Guld. Viskan har utvecklingsenheter i krisdrabbade Ukraina samt kontor i Finland.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MQ tror på marknadsplatser och Zalando, ny e-handelspartner

Leave a Comment