Nova tiodubblar antalet anställda, femdubblar omsättningen i Sverige

In Content Marketing, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

NoA Ignite/NoA Connect och ARC-utmanaren nummer ett, Nova växer med hela 1000% på personalsidan och 500% gällande omsättning i landet. Nova Consulting Group (Nova) lämnar därmed ett år präglat av solid tillväxt och ökad omsättning med 27 procent till totalt 468 miljoner NOK 2021. Proforma-omsättningen slutade på 540 miljoner NOK.

Nova har genom förvärv och nyetableringar växt med de siffrorna i Sverige. Under förra året förvärvades de svenska företagen Pineberry, Infunnel och Cloud Nine. Vidare etablerades Fyr Agency och Singular Studios med huvudkontor i Stockholm. Nova var redan representerade på marknaden med Epinova AB.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  iO på gång att köpa upp större reklambyrå i Stockholm

Omsättningen i Sverige ökade därmed från 14 Mkr till 12 anställda 2020 till 65 Mkr och 130 anställda 2021. Modellen med delägarskap som ett av kärnelementen i Novas filosofi har tagits emot väl skriver bolaget.

Även i Norge skedde expansioner genom etableringen av det digitala marknadsföringsföretaget Rocket, som redan vuxit till 4 personer och växer månad för månad.