Ny byrå då Volvo Group och Volvo Cars sjösätter fysisk storsatsning

In Adobe AEM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Volvo ska inte bara locka teknisk talang från byråerna och Spotify, Klarna i Stockholm när in-car systemen byggs inhouse. De satsar även på en ny, omfattande mötesplats i Göteborg kallad World of Volvo. Det är en storsatsning från Volvo Group (Adobe AEM kund) och Volvo Cars (Sitecore XP CMS kund) med permanenta och temporära utställningar av fordon till föreställningar, upplevelser och möten. Vid första anblick och i första skisserna är den väldigt, väldigt lik Apple Park som kostade runt 50 mdr SEK att bygga.

Byggnaden kommer stå klar under 2024 och väntas bli en viktig del av Volvos globala varumärke. Ninetech har fått förtroendet att vara digital partner. Samarbetet inleddes med ett UX-inriktat konceptarbete kring World of Volvos framtida externa webbnärvaro. En första version av worldofvolvo.com släpps inom kort (idag re-direkt till WordPress CMS sajten volvomuseum.com).

” – Vi är stolta och glada över att World of Volvo valt oss som digital partner. Våra erfarenheter inom Digital Experience-segmentet kommer väl till pass, tillsammans med vårt helhetsgrepp kring strategi, UX, design, arkitektur och utveckling. Vi har haft ett otroligt fint samarbete hittills och ser fram emot allt spännande som kommer ske kommande år.”

Säger Jonas Aronsson.

” – Vi har ett väldigt bra samarbete med Ninetech. Deras digitala expertis och våra höga ambitioner för World och Volvo är en perfect match.”

Säger Ulrika Sandford, marknads- och kommunikationschef på World of Volvo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Commerce vinner BoConcept kontot