Ny GraphQL och GraphCMS headless e-commerce fokuserad byrå till Sverige

In Adobe Commerce / Magento, Drupal, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Shopify, Sitecore Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Sverige har en ny e-handelsleverantör som fokuserar på headless ecommerce och GraphQL headless CMS variant GraphCMS. Det är Stockholmsbaserade ZCO som startats av tidigare medarbetare vid Magentos kontor i Barcelona samt Magento 2 inriktade-byrån Nordic Web Team. Magento ska även finnas med i nya headless ecommerce erbjudandet.

En av grundidéerna när ZCO startades ska ha varit att hitta och erbjuda rätt plattform med stöd för både B2B och B2C e-handel idag. Åsikten är att allt fler företag har behov för båda och det blir snabbt dyrt om de ska äga och underhålla två olika plattformar. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ecomero ökar med 90 procent, konkurrenten i konkurs

Det helt API fokuserade query-språket GraphQL (ursprungligen från Facebook) växer snabbt i popularitet. De företag som stödjer GraphQL idag (och därmed erbjuder möjligheten för externa företag att bygga både B2C och B2B headless åt dem) är enligt ZCO:

Inga fler. ZCOs första e-handelsuppdrag ska vara att ta fram en lösning för ett av de större logistikföretagen i Sverige, baserat på ny teknik som Reactjs och GraphCMS. Mer information om det projektet väntas i höst.