Nya tecken pekar på Amazon Sverige via Eskilstuna redan i juli

In Amazon, E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Peter och vargen, Amazon och Sverige. Nu pekar fler nya tecken på att en etablering kan vara bara ett kvartal, några månader bort. Med äkta Amazon Prime, hela den lokala logistikkedjan i Sverige och kanske en lokal svensktalande Alexa eller Amazon Go. Detta då nya bevis i maj och april dykt upp i allt snabbare takt. ”Bevisen”, som även diskuterades i morgonens E-handelstrender, är följande:

  • En svensk filial har officiellt registrerats.
  • Eskilstuna har börjat förbereda ett nytt större lager och en satsning av en ”registrerad e-handelsaktör” utanför stadskärnan.
  • Svenska företag aktiva med rådgivning på Amazon i England och USA har kontaktakts av ett nytt ”Amazon Sweden” team som pratar svenska och vill ha feedback och driva in åsikter från just svenska verksamma inom Amazons biosfär.
  • Det anställs för fullt svensktalande kompetens för översättningar och säljstöd på vad som verkar vara den svenska marknaden. Detta till verksamheterna i Luxemburg (som MKSE.com skrivit om tidigare) samt ett nytt centraleuropeiskt Amazon-kontor i Tjeckien.
  • I höstas slöt Amazon ett treårigt avtal med Postnord.
  • Det nya tyska lagret i Borgstedt på 30000 m2 ska även det kunna avlasta ett omgjort (ej längre nybyggt, pga. tidsaspekten) svenskt lager på ”några tusen” m2.
  • Amazon har dragit lärdomar från Australien och Frankrike i att hantera tuffare fack samt hur de ska anställa lagerpersonal i i-länder.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Beet ersätter hela Stiga Sports digitala marknadsföringsavdelning, försäljningen ökade med 358 procent

Det skulle innebära att den tidigare ”insider” MKSE.com pratat med om en etablering först våren eller sommaren 2022 accelererats rätt rejält. De mer motstridiga uppgifterna under 2019 kom främst från Rankona Mazons grundare Carl Helgesson som var bensäker på ett Amazon Sverige till Black Friday 2019. Han skulle då även sett fysiskt material i form av stripes, tryckt material och varuhusskyltning. Men det visade sig var fel uppgifter och etableringen 2019 uteblev. Nu verkar Prime Day i juli 2020 vara ett nytt potentiellt etableringsdatum.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Olika utveckling för de elva svenska Amazonbyråerna, det säljer bäst

Amazons omsättning i Sverige och aktiva kunder existerar redan. Den låg på strax under 200 Mkr för förra året. Främst varor köpta från Amazon England och Tysklands lager.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss