Oneplus e-handel hackad, tar hjälp av Telia

In Check out/Kassasystem, nopCommerce, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Telefontillverkaren Oneplus e-handel, baserad på en, liksom hårdvaran, egenhändigt utvecklad lösning i PHP med tillhörande egen kassalösning drabbades nyligen av en hackerattack. Hela 40 000 betalande kunders kreditkortuppgifter kan ha kommit på vift. Bolagets svenska grundare Carl Pei säger att problemet låg i ett javascript hos en tredjepartsleverantör av kreditkortstransaktioner, men all handel av t ex nysläppet 5T har sedan i januari fått gå via en re-direct till Paypals originalkassa. Sedan en månad tillbaka ska säkerheten...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon