Oneplus e-handel hackad, tar hjälp av Telia

In Check out/Kassasystem, nopCommerce, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Telefontillverkaren Oneplus e-handel, baserad på en, liksom hårdvaran, egenhändigt utvecklad lösning i PHP med tillhörande egen kassalösning drabbades nyligen av en hackerattack. Hela 40 000 betalande kunders kreditkortuppgifter kan ha kommit på vift.

Bolagets svenska grundare Carl Pei säger att problemet låg i ett javascript hos en tredjepartsleverantör av kreditkortstransaktioner, men all handel av t ex nysläppet 5T har sedan i januari fått gå via en re-direct till Paypals originalkassa. Sedan en månad tillbaka ska säkerheten garanteras.

När 5T idag ska börja säljas av Halebop och Telia för fösta gången passar Telia på med att erbjuda e-handelshjälp.
VD Regina Donato Dahlström från Halebop berättar att:

”Vi känner till [hacket] och ser allvarligt på den. Men vi har fått garantier om att bolaget har åtgärdat problemet. Vidare gällde det Oneplus e-handelsbutik, inte själva telefonen. Köper man telefonen genom Telia använder man inte deras e-handelsbutik.”

Men inte heller Telia har många officiellt verifierade säkerhetsstandarder av en större avsändare att backa upp sitt påstående på. De har 2018 fortsatt en förkärlek för skräddarsydda e-handelslösningar. Som det enbart löst sammansatta Magnolia open source javaramverket, med en tillhörande egen kassalösning ovanpå för hela Telia.se och dess enorma URL-struktur. Eller den ibland hackerdrabbade äldre .NET nopCommerce lösningen från 2012 för shop.halebop.se. I dessa lösningar finns inte mycket som borgar för bättre stabilitet hos den svenska operatören.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia omvänder otrogna kunder, installerar Adobe Martech CDP, Adobe Journey Optimizer och Marketing Cloud