Oscar Jacobsson köper in Soultech för ”Whatsapp-personlig shopper” i butik

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Soultech har byggt en personal shopping genom Whatsapp på fysiska butiksgolvet i Oscar Jacobssons butiker. Det ska vara en mobilanpassad lösning som gör att butikspersonal kan chatta med kunden genom Whatsapp från butiksgolvet.

0 st
butiker har Oscar Jacobsson
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – På Oscar Jacobsson strävar vi efter att erbjuda kunderna en nära kundupplevelse oavsett om det är i butik eller på nätet. ”

Säger Ana Susic, Marknadschef på Oscar Jacobsson. En konversation kan startas genom att scanna QR-kod direkt i butiken. Genom Soultech kan butikssäljaren därefter rekommendera produkter direkt från produktkatalogen genom en integration med Viskan E-handelssystem. Säljaren använder en iPad eller en smartphone för att chatta med kunderna.

” – Vi ser många olika områden där kunderna behöver personlig hjälp, stilråd, samt frågor om storlekar. Genom att ge denna närhet i service tror vi att kunden kommer tillbaka”

Säger Ana Susic.

”- Vi ser att konsumenter vill ha samma typ av konversation med sina favoritvarumärken som med sina vänner och familj. Efter att en kund startat en chat på Whatsapp visar vår data att ca 30 % lägger en order samt kanske ännu mer intressant att de allra flesta kunderna återkommer för nya frågor och köp eftersom chatten ligger kvar. I dessa ekonomiskt svåra tider gäller det att vara smart med resurserna och denna lösning gör att säljarna på golvet kan interagera med kunderna när det passar dem.”

Säger Martin Wettergren, grundare på Soultech.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nytt Conversational Commerce-bolag på WhatsApp vinner Nudient och Bonti