Undvik folksamlingar i virustider, webbyrån bygger bort köerna åt Liseberg med ny app

In Nyheter, Android, iPhone, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Liseberg lanserar till våren en virtuell kö till sin nya attraktion. Mycket passade i dessa tider då svenska folket uppmanas undvika stora, täta folksamlingar på grund av Corona virus utbrottet. Besökarna ställer sig i kö via den vanliga Lisebergsappen och kan därefter göra annat i nöjesparken, istället för att stå fast i en fysisk kö på plats.

”– Långa köer har länge varit en het fråga för våra gäster och för oss, det är en av de största utmaningarna för nöjesparker. Det finns olika tekniska lösningar på detta problem – till exempel Express-Pass, som Liseberg har haft sedan 2010 – men det här är första gången som vi testar en verklig virtuell kö.”

Säger Johan Ottosson, chef digital gästresa Liseberg. Lösningen är framtagen av Liseberg inhouse tillsammans med webbyrån Creuna Göteborg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lagerhaus tar hjälp av Voyado och Triggerbee för att omvandla och behålla besökare

En virtuell kö är en kö som gör att besökaren slipper stå i en fysisk kö, utan kan istället göra annat under väntan på sin tur att åka. Det går att ställa sig i kö till första attraktionen Underlandet från att parken öppnar. I Lisebergsappen registrerar gästen att hen vill ställa sig och sitt sällskap i kö till Underlandet (max 6 personer i taget/användare) och får då första lediga plats i kön och ett könummer. I god tid innan gästens tid får hen en påminnelse i appen att det är dags att gå till entrén till Underlandet. En skärm visar gästens könummer och då scannar gästen sin QR-kod i appen och kan gå in till Underlandet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit lanserar påkostad e-handelskonkurrent till Avensia, Columbus, Omniarch och Impact

2017 var Liseberg väldigt tydliga gentemot MKSE.com vilka byråer de jobbar med, det var:

  • MD Göteborg som mediabyrå, med ansvar för digitala- och traditionella medieköp.
  • Welcom är kommunikationsbyrå med ansvar för kampanj- och kommunikationsutveckling.
  • Creuna som digital byrå med fokus på digital produktutveckling, med fokus på egna kanaler (primärt liseberg.se – Episerver).
  • Jetshop för nöjesparkens SaaS e-handel.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss