creuna, Jetshop, Johan Ottosson, Liseberg, welcom Nyheter, Android, Episerver, iPhone, Jetshop

Undvik folksamlingar i virustider, webbyrån bygger bort köerna åt Liseberg med ny app

In Nyheter, Android, Episerver, iPhone, Jetshop by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Liseberg lanserar till våren en virtuell kö till sin nya attraktion. Mycket passade i dessa tider då svenska folket uppmanas undvika stora, täta folksamlingar på grund av Corona virus utbrottet. Besökarna ställer sig i kö via den vanliga Lisebergsappen och kan därefter göra annat i nöjesparken, istället för att stå fast i en fysisk kö på plats.

“– Långa köer har länge varit en het fråga för våra gäster och för oss, det är en av de största utmaningarna för nöjesparker. Det finns olika tekniska lösningar på detta problem – till exempel Express-Pass, som Liseberg har haft sedan 2010 – men det här är första gången som vi testar en verklig virtuell kö.”

Säger Johan Ottosson, chef digital gästresa Liseberg. Lösningen är framtagen av Liseberg inhouse tillsammans med webbyrån Creuna Göteborg.

En virtuell kö är en kö som gör att besökaren slipper stå i en fysisk kö, utan kan istället göra annat under väntan på sin tur att åka. Det går att ställa sig i kö till första attraktionen Underlandet från att parken öppnar. I Lisebergsappen registrerar gästen att hen vill ställa sig och sitt sällskap i kö till Underlandet (max 6 personer i taget/användare) och får då första

Vi har mer på samma ämne:  Bäst på Episerver. Ny lista, samma ledare. Valtech och Creuna skiftar fokus


Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.