Postnord köper in fler Growth Hackers och program inom Salesforce och Adobe Marketo

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Postnord har tagit in fler Salesforce konsulter för de egna SFDC installationerna inom B2B-analys och marketing automation. Från finska Avaus svenska kontor finns nu även Strategy consultants, Data scientists, Marketing Automation Specialists och Growth Hackers på plats. Under fjolåret ska de ha hjälpt till med att identifiera viktig data som kan effektivisera postverket. Postnord ville med hjälp av Avaus för att bli bättre på att koppla ihop de egna digitala stödverktygen och unvika bortfall av potentiella, nya kunder.

“ – Avaus och Postnord har utfört en spännande resa tillsammans där Avaus har bidragit med kunskap, thought leadership och resultat.”

Säger Linda Berg, CFO Strategy & Commercial Excellence. Postnord har tidigare berättat att de gärna använder Salesforce tillsammans med andra integrerade programvaror för att klassificera olika typer av användare och kunder. Men det finns en omfattande martech-stack på postbolaget. Postnord ska i detta sammanhang använda sig av SAS data tillsammans med Adobe Marketo, Salesforce, Vainu och Bisnode mjukvara.

Vi har mer på samma ämne:  Redpill Linpro bygger hyperkommersiell Salesforce enhet

Postnord ska nu ha byggt upp nya personas inom t ex:

  • New Customer Acquisition
  • Churn Prevention
  • Onboarding Program för nya och
  • Onboarding Program inaktiva kunder
  • Cross/Up-sell
Vilka handlar upp Salesforce i Sverige?
Upphandlingar och Preferenser. MKSE.com har en aktiv sektion med allt som händer inom området.
Salesforce kom först in på Postnord som CRM via den danska verksamheten, redan 2014. Installationen togs in av bl a Anders Mittag, som sedan några år tillbaka är på Coop.