Stockholms stad live med jättewebbplattform på nya .stockholm

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Stockholms stad sjösatte just innan årsskiftet den egna, nya webbplattformen på den egna toppdomänen .stockholm. Domänen ska ersätta gamla stockholm.se och innebär att en enda stor webbplats nu blir flera olika.

Syftet sägs vara att förenkla för stockholmare och andra som använder stadens webb dagligen. Runt 18 miljoner besök per år får webben. Men https://www.stockholm fungerar inte, det är https://start.stockholm/ som gäller.

” – Jag är verkligen stolt att vi nu lanserar vår nya webbplats med toppdomänen .stockholm. Hela siten är gjord ur ett utifrån-in perspektiv för att höja servicegraden mot våra användare.”

Säger Anna Klynning, Kommunikationschef, Stockholm Stad.

Den nya multisajtlösningen är byggd på Episerver 11 och består i dagsläget av 30 olika webbplatser. Varje enskild webbplats är riktad mot ett specifikt behov med innehåll anpassat därefter – till exempel förskola.stockholm, äldreomsorg.stockholm eller motionera.stockholm. En ny databas, Hitta service, har integrerats i de olika sajterna, liksom dynamiska kartor med olika lager av information om allt från cykelpumpsstationer till evenemangsplatser i staden. Arbetet genomfördes med användartester, tidiga beta-versioner och stegvis lansering – allt för att kontinuerligt kunna fånga in synpunkter och förbättra. Utvecklingen av varje webbplats har föregåtts av en djup analys av målgrupper, sökbeteende och besökarbeteende.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Redan 2018 började staden använda sin nya gTLD-domän för första projektet https://vaxer.stockholm/.  Stockholms Stad köpte in egna toppdomänen .stockholm för omkring 1,4 Mkr, samt 400 000:- SEK i årlig avgift under 2016. Creuna och Tieto är nygamla digitala partners med ansvar för digitalprojektet. Under 2020 ska utvecklingen fortsätta med fokus på stegvis arbete med tester och förbättringar för en ännu bättre användarupplevelse.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Timpriserna Skatteverket betalar för nya IT-leverantörer 2023
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss