Så blir nya, officiella Drupal.org

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Drupal fräschar verkligen upp sig på alla håll och kanter just nu. Nya officiella Drupal.org har släppts, givetvis på rätt Drupal-version. Detta är den nya front open source communityt och partners backas upp av när hugade spekulanter inom B2B och B2C sneglar in på officiella domänen. Det blev centrerat, brett och med ny logotype. Även om det fortfarande är väldigt blått och Apache Solr sökningen släpptes i en halvtrasig version. Just nu säger sig Drupal... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention Så blir nya, officiella Drupal.org | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. 7000 inaktiva, osupporterade och buggiga moduler? Som inte är kompatibla med senaste Drupal-versionen?

  Har jag fel? :-)

 3. Håller med om att 7000 moduler inte är en så intressant siffra. Titta istället de 20/50/100 beprövade, robusta moduler som är viktiga komponenter i ekosystemet Drupal. Se t ex den nyligen publicerade artikelserien på nodeone.se om viktiga moduler.

  Så vitt jag vet är de flesta av dessa moduler på god väg att släppas för Drupal 7 som släpptes i beta i dagarna.

 4. Du kommer alltid ha en andel mindre bra bidrag inom open source. Och med en så mäktig siffra som 7000st (helt gratis) moduler blir det så klart fler mindre bra än med t.ex. EPiServer’s 139st.

  Det som är intressant är communityns stora satsning på att hålla modulerna uppdaterade, genom den så kallade D7Pledge. Vi hade ett problem med några månaders eftersläpning när Drupal 6 släpptes men det kommer inte alls att vara samma sak Drupal 7.

  Sedan handlar det ju alltid om att ”klia sin egen rygg”. Så .. var är patchen? ;)

Leave a Comment