Så blir SEB banken på nya EPiServer 7 CMS

In Featured, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Norska SEB.no är en av de första sajterna att rullas ut på den enorma, nya EPiServer CMS 7 miljö det jobbats på under flera år.

seb_episerver

Designen överensstämmer väl med den senaste appen som SEB släppte tidigare i år.

Sajten har ImageVault 4 för DAM och är helt responsiv i tre steg. En Innometrics finns installerad för att profilera besöksmålgrupper. Footern är begränsad och vänsterställd. Morningstar sköter omvärldsbevakning. En grafisk, inte helt anpassad dropdown i topp länkar ut till 7 externa tjänster. Sajten instruerar även besökare på äldre IE-webbläsare att installera Chrome Framework för att fungera till fullo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apotektet envisas med Metaverse trots tekniska utmaningar, McDonald's väljer Roblox

Sajten väntas ha tagit fram de första generiska EPiServer-mallar som framöver även ska användas för den mer än ett decennium gamla SEB.se sajten.

SEB avslöjades nyligen spenderat 750 Mkr på havererade javaprojektet ”SEB One IT Roadmap” med IBM Smarter Commerce.

SEB har länge haft ett Newsroom/SMNR (av H&H) på plattformen och redan förrförra vintern började det talas om att den .NET baserade produkten låg bra till som nytt CMS. Främst för sin höga anpassnings- och konfigurationsnivå som passade den Microsoft-förespråkande backenddelen (skriven i VB) av banken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fastighetsbyrån uppdaterar egen Contentful headless närvaro

Projektet ska främst styrts inhouse med flera externa konsulter. SEB IT har 3700 medarbetare och ca 1000 konsulter.

Även Skandiabanken ligger på samma CMS. I år re-designade Handelsbanken ligger på custom .NET, Ikanobanken har Sitecore CMS (.NET) och Avanza har nyligen handlat upp Adobe AEM. Nordea satsar på Java-CXM tillsammans med SDL Tridion. Under 2008 startade Swedbank ett projekt för att byta CMS för sina interna och externa webbar, då var SharePoint i version 2007 och 2010 aktuella (samt migration från deras gamla SharePoint 2003:or).

e-Spirit Forrester

Kommentarer

  1. Tablet-screensize’n känns mer responsiv vid test. Men mobilvarianten döljer tillräckligt från desktop för att ge en mer adaptiv känsla.

  2. Är det SEB.no som ska visas på EPiServer Dagen 2014? Seb.se är inte klar ännu.

Leave a Comment