Så jobbar BMW med Adobe AI för att konvertera 36 miljoner bilkonfigurationer

In Adobe AEM, Java, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under Adobe Summit i London är BMW och deras SVP, Customer Centric Sales, Customer Experience Dr. Reiner Feurer en av de inledande huvudtalarna. Han berättar att bilmärket kommit långt i hur de anpassar sina över 350 webbplatser världen över.

Det var runt tre år sedan de började jobba med en hel del av Adobes Marketing Cloud svitprodukter och nu ska BMW-gruppen åtnjutit en ökad trafik om 145 miljoner page views per månad samt 3 miljoner olika bilkonfigurationer utförda varje månad.

Dessa sköts numera i en mycket personaliserad upplevelse där BMW jobbar aktivt med en Adobe Tag Manager uppsättning som kopplats på flera av datastöden från Adobes egna, uppdaterade ”Appstore för data”. I BMWs fall används t ex all demografisk data från Facebook tillsammans med BMWs importerade Microsoft Dynamics 365-data. Det gör att profiler kan skapas där BMW-kunders leasingplan, lånebelopp och utgångstider för lån kan ses. Därefter kan kundunika kampanjer skapas i lagom tid till att t ex ett billån är på väg att förfalla.

Dessutom kan numera även grupperingar skapas, som imiterar den kundunika kampanjen som skapats i närliggande grupperingar av profiler. Smart, för att inte fasta i att skapa oändliga mängder med alltför personliga profiler. Bara för att det går. 

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

För att hantera grupperingslogiken detta har BMW även sett till att agera pionjär inom hur de använder Adobes nya Sensei Experience AI. AI-stödet ska enligt Adobe vara ett av få AI-initativ (de jämför sig primärt med Salesforce Einsten samt IBM Watson) som är helt fokuserat på att låta intelligensen styra över primärt kundupplevelsehantering.

Adobe profiler och grupperingar skapade med Sensei ska enligt Adobe ska även fungera utanför BMWs alla webbar och appar. Profileringen ska även fungera i show-rooms, som BMW håller allt högre pga. att kunderna har en ny syn på det fysiska mötet. Med sensorer i t ex ett BMW showroom kan skärmytor anpassas efter personens synliga attribut (kön, humör, längd etc.) , i kombination med annan data som BMW har om kunden.

Det visar Adobe i London genom att hissa ned just några kiosker med sensorer från taket.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Teams och Zoom dödade intranätet? Spintr bygger om med AI, XL-Bygg och Panduro nya kunder

Leave a Comment