Så skapar SapientRazorfish Mercedes-Benz nya customer journeys, realtidsdata påverkar löpande

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I bilmärkenas, nästan historiskt ojämförbara, hets mot digitalisering hoppas SapientRazorfish ta sitt Mercedes-Benz konto till nya nivåer. Sedan ett tag tillbaka är Mercedes-Benz referenskund för SapientRazorfishs amerikanska enheter. De senaste två åren har de bl a byggt up nya huvuddomänen MBusa.com. Den satsningen hade som mål att kraftigt förbättra Mercedes-Benz customer journeys, kundresor, genom en mer strömlinjeformad webbplatsupplevelse och navigation.

Ett system för självservice och konfiguration byggdes. I den nya releasen såg SapientRazorfish till att erbjuda kunder möjligheten att helt konfigurera sin blivande lyxbil via sin mobil, en typ av förstklassig service de gärna ville erbjuda. Lösningen är byggd på realtidsdata från hela USA, konfigurerade bilar matchas mot verkligheten i form av återförsäljare i närhetens sortiment.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Mercedes-Benz nya Automotive Cloud

Mercedes-Benz sökte ett mer flexibelt system som kunde utvecklas över tid, de ville slippa den tidigare metoden av att ”re-haula” all design och struktur var 18:e månad (låter väldigt ofta med svenska mått, vi har 4-5 år för privat sektor och 6-7 år för offentlig).

Nyligen gick svenska Mercedes-benz.se över på den globala Adobe AEM-plattan. Den har ännu inte USA gått live på. I Sverige jobbar bilföretaget med svenska Anegy och Infunnel (inom mindre projekt samt inom Marketing Automation).