Self service, CRM-integration och ökad konvertering på nya Frisor.se av Sublime

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Även klassiska leverantören Sublime har börjat erbjuda annat än huvudvalet Episerver till sina nya kunder. I ett av de senaste casen, frisor.se för Frisörföretagarna rekommenderades Umbraco CMSSublime är sedan ett år tillbaka ny samarbetspartner för utveckling av de digitala kanalerna:

  • Ett extranät som används för medlemsservice
  • Webbplatsen frisor.se, som riktar sig till potentiella medlemmar, beslutsfattare och allmänhet
  • Frisorlicens.se, där huvudmålgruppen är frisörer som är intresserade av att bli licensierade

Den nya lösningen från 2017 gäller för såväl frisor.se som extranätet. De viktigaste målsättningarna med den nya lösningen ska varit att:

  • underlätta kommunikationen med medlemsföretag
  • öka konverteringen av besökare till nya medlemmar
  • inkludera lokal föreningsinformation
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny e-handel för guld och ädelmetall på Umbraco

Den tekniska plattformen för lösningen består av Umbraco för webbpublicering (CMS) och Lime som medlemsregister (CRM). Tack vare den omfattande integrationen vi skapat mellan Umbraco och Lime har medlemsföretagen tillgång till ett antal funktioner för ”self service” och kan bland annat anmäla personal till prov, registrera betyg och hålla företags- och personuppgifter aktuella.

I syfte att öka konverteringen har bland annat funktionen för medlemsansökan gjorts enklare, mer överskådlig och mer feltolerant. Lokal föreningsinformation i form av kontaktinformation, nyheter och event/kurser kan nu enkelt läggas in via Umbraco och knytas till rätt förening på webben. Lösningen gör det möjligt för redaktörer på lokal nivå att uppdatera ”sin” information själva.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer