Socialdemokraterna köper iPhone app för 100 000:-

In iPhone, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Det hände i juli: Avantime har programmerat en iPhone app som ska uppmuntra iPhone-ägande väljare att rösta rödgrönt. Det handlar om en mycket enkel app kallad Rösta 2010 som enbart listar vallokaler nära dig samt länkar till en tävling. Det ska även finnas visst Push-stöd.

Men länkarna till Socialdemokraterna.se länkade i första versionen till egna EPiServer utvecklingsmiljön! Kan ha varit stressigt att få klart app’en till Almedalen samt att hinna före Kristdemokraterna som i juni gick ut med att de ville bli första partiet med en iPhone app (dock finns de ännu inte på App Store).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avantime vinner SMÅA, stöd inom digital marknadsföring och SoMe

Avantime fortsätter därmed på inslagen väg att envisas med att satsa på titlar baserade på sökfraser i App Store. Istället för avsändarnamn eller produktidentitet. Samma skedde då de tog fram sin andra iPhone app för 18 månader sedan, den för Svenskfast (app’en heter Hitta hem).

Kostnad för kalaset? Socialdemokraterna och Hampus Brynolf säger att det kostade totalt 100 000:- och beställningen var en smal sak, löpande timtaxa från konsulterna som vanligtvis jobbar med EPiServer-utveckling och förvaltning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Kennelklubben handlar upp ny Optimizely av Esatto

Även förnyade Centerpartiet, med bl a Hans Tjernström, har lanserat en egen iPhone-app. Den har ”Maud-fokus” och finns även i en Facebook-variant.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Socialdemokraterna köper iPhone app för 100 000:- | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Hej, vill bara förtydliga att vår (Centerpartiets) app så klart har Maud-fokus och inte Mona-fokus som anges i texten… /David Person, Centerpartiet

  3. Pingback: Tweets that mention Socialdemokraterna köper iPhone app för 100 000:- | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment