Apoteket och landets tredje största kundklubb väljer Voyado som ny lojalitets/CRM-plattform

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Microsoft .NET, Nyheter, Online Marketing, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Voyado eClub hör av sig och berättar stolt att de fått in Apoteket med Sveriges tredje största kundklubb som ny kund under tisdagen. Bara Coop och ICA ska vara större sett till kundklubbar.

Apoteket är fortfarande Sveriges ledande apoteksaktör och ett av landets mer omtyckta varumärken. Apoteket har som mål att förenkla lojalitetsarbetet internt och skapa ”Sveriges bästa kundklubb” genom sina medarbetare. Som sitter på de viktigaste kundrelationerna.

De har en efter upphandling valt ut den nya plattformen. Erica Nyqvist, nytillträdd chef för kundlojalitet på Apoteket, betonar vikten av en kraftfull och användarvänlig plattform:

”– Vårt mål är att göra Apotekets kundklubb till den bästa i landet. För att ta kundupplevelsen till nästa nivå byter vi till en modern och driftsäker plattform som bättre uppfyller våra framtida behov.”

Ett av Apotekets många krav var att systemet skulle förenkla lojalitetsarbetet i organisationen. Kunden hoppas att Voyado ska bli så användarvänligt att Apotektets CRM-delaktiga kan styra sina kundresor på egen hand.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny nordisk lojalitetslösning från Aller tar sig an Voyado och svenska Salesforce

Kopplingen till kassapersonalen var viktigt enligt Cecilia Öfverström, projektledare för kundklubben och systembytet:

”– Vi vill ha bästa möjliga systemstöd, säger Cecilia. Med Voyado får vi en lösning som förbättrar för kunden, för kassapersonalen i mötet med kunden och för oss som jobbar administrativt i systemet.”

Apoteket är en Episerver Commerce-användare som bl a KnowIT och Acando jobbat med.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.