Stronger växer globalt, kastar ut Adobe Magento för Centra headless

In Adobe Commerce / Magento, Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Stronger räknar med att omsätta över 300 Mkr under 2020, för att sedan nå 500 Mkr under 2021. Det firas med att gå globalt och kasta ut allt gammalt inom e-handelslösningar för en modern, ny Centra headless miljö som snabbt ska komma upp innan Black Friday 2020.

Träningsvarumärket Stronger har haft en årlig tillväxt på 200-300% varje år och den nya global e-handelssatsningen ska fortsätta den resan. Ett plattformsbyte och en ny digital flaggskeppsbutik behövdes och den ska nu lanserat tre veckor innan Black Friday. Beslutet är ett strategiskt beslut i bolagets tillväxtmål och höga försäljningsförväntningar att kunna skala under och inför Black Friday. Initialt lanseras den nya e-handeln med lokalanpassat språk, content och produkter för Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och USA. Det finns en Findify ehandelssökmotor och den nya sajten är designad av Stockholmsbaserade byrån Made People.

“ – Vi har de senaste åren fått ordentlig snurr på försäljningen vilket gjort att vi nu vuxit ur vår tidigare lösning som legat på Magento sedan vi skapade varumärket 2013. Vår nya e-handel är byggd på Centra, vilket ger vårt team helt nya förutsättningar för att administrera global försäljning. Vi är otroligt taggade på att få en effektiv lösning på plats och inleda ett långsiktig partnerskap med Centra för att införliva våra mycket ambitiösa tillväxtmål”

Säger Henrik Grundén, Co-founder och Creative Director på Stronger. I samband med lanseringen har Stronger även rekryterat en till e-handelskoordinator för att matcha den förväntade tillväxten.

”- Vi förväntar oss att slå nya försäljningsrekord på Black Friday, vilket gjort det extra viktigt för oss att lansera sajten såhär en månad innan den stora dagen. Det kan tyckas djärvt, men tack vare vårt nära samarbete med Centra och Made People känner vi oss trygga och kommer vara 100% redo när det smäller. Vi har även förstärkt vårt e-commerce team med en ny e-handelskoordinator för att vidare accelerera den globala lanseringen.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hästvarumärket köper in ny Centra D2C och Wholesale