Amazon Sverige öppnar upp om sex veckor, trots allt?

In Amazon, Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Peter och vargen. Amazon till Sverige. Efter enorma spekulationer under 2017 och framförallt 2018 har detta år fått flyta på relativt lugnt, utan samma ryktesbildningar.

Men nu berättar E-handelstrenders Urban Lindstedt att han är säker på att Amazon kommer till landet. Och det så snart som om sex veckor, till Black Friday. Som i år arrangeras den 29:e november. Urban ledde en intervju tillsammans med Carl Helgesson från Rankona Mazon tidigare i år. Han sade sig sett bevis för en planerad etablering redan förra året. Det i form av upptryckt marknadsmaterial samt upphandlade svenska marknadföringspartners och konsulter inför lanseringen. Trovärdiga HUI Research fanns även med bland de som förra våren uttalade sig, helt säkra på att Amazon.se skulle stå klart för e-handel till Black Friday 2018. Då den 23:e november. Det skulle kunna hjälpa Carls teori om att allt sköts upp ett år, samtidigt som samma ”Black Friday striping” nu kan återanvändas men med en ”9:a” istället för en ”8:a”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar Amazon Rufus AI, ny conversational shopping experience produkt

MKSE.com fick i juni in tips om att Amazon Sverige skulle stå klart först om två, tre år. Detta då utvecklarteamet omöjligt kunde hinna koda, översätta och deploya samt rulla ut all funktionalitet snabbare än så. Samt sett till hur pass prioriterad den svenska marknaden var i förhållande till andra, av moderbolaget. Som bevis användes rekryteringsannonser och en tidslinje över andra lanserade Amazon sajter. Det var trovärdigt. Förvisso verkar det gått snabbare att slutföra Amazon.com.tr, än vad den Amazon-anställde då estimerade för oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Beet ersätter hela Stiga Sports digitala marknadsföringsavdelning, försäljningen ökade med 358 procent

Men Urban ska fått in information om att Amazon.com nu ska ha översatts till svenska och logistiken ska gå att lösa med leveranser direkt från Amazon Tyskland. Dessutom ska Amazon i veckan börjat göra reklam för egna ljudbokstjänsten Audible på tunnelbanan i Stockholm.

Tyskland är Amazons andra största marknad i världen efter USA. 2018 sålde Amazon för mer än 200 miljarder kronor. Amazon har tretton lager i Tyskland. Det närmast Sverige ligger i Winsen, sydost om Hamburg och är helt robotiserat.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss