Umbraco har växt med 600%, satsar på Sverige, nya viktiga kunder

In DAM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storm Commerce, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com tog sig en pratstund tillsammans med mångåriga Umbraco-medarbetaren Kim Sneum Madsen under fredagsmorgonen. Numera relativt ny VD eller ”Chief Friend Maker” på ett Umbraco under renässans. Tidigare år hade Kim rollen som support- och säljansvarig.

Det framgår att det danska CMS-bolaget, numera DXP liksom alla andra, för första gången på decennier växt procentuellt tvåsiffrigt och gått från en handfull medarbetare till att passera 100 anställda. Samtidigt har omsättningen växt med liknande siffror och för första gången är tresiffrig.

Nya kunder som bidrar till miljonomsättningen ska vara ölmärket Heineken, som ansluter till befintliga ölkunden Carlsberg, samt svenska Chalmers och Danske Bank.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Advokatbyrån köper in Umbraco av Sublime

Umbracos nya profil, delvis supporterad av nya ägarna på svenska Monterro, är att gå från ett grundarlett (Niels Hartvig) teknikbolag med nästan 100% fokus på R&D och egna produktreleaser till att bli mer marknadsmedvetna och marknadsbearbetande. Med ett starkare internationellt fokus samt fokus på bl a den svenska marknaden. Umbraco har även blivit bättre på att ta betalt av sina kunder. Nya devisen är ”det vänliga CMS:et”. Vänligheten består bland annat av att Umbraco Cloud närvaron är gratis i två veckor, efter det betalar nya kunder 37 dollar i månaden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zoo.se byter tvärt till Composable Commerce setup, väljer ut ny e-handelspartner och techstack

Umbraco och Kim ser även sig själva som en del av ett ”lösgodisscenario”. De kommer inte köpa (som QNTM eller Optimizely gör ”modell Adobe/Salesforce”) upp bolag för att skapa delarna i ett eget DXP. Utan snarare helt fortsätta öppna upp, de har ju en open source historik, och bli riktigt bra på att supportera externa stöd via API och headlessmodeller. Några svenska biosfärpartners som nämns är Storm Commerce och Qbank.