Unaric tar in 0,4 mdr för satsning på Salesforce biosfären, vill åt 8000 mdr marknad

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Trenden att styra upp, få bättre kontroll över och en högre aktivitet i den egna biosfären och kring addons/appstore/extensions/plugins-katalogen är stark andra halvåret 2023.

0 mdr
kan biosfären vara värd
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Hos aktörer som Adobe har egna synen på biosfären kommit att även inkludera partners. Få dem närmare och mer aktiva i den egna Adobe Experience Cloud addon’s katalogen. För ett starkare helhetsintryck samt mer dynamik och liv i samband med att tredjepartsteknik ses över av kund. Adobe ska även ha flera nya idéer kring självservice och automatisering av pluginsförsäljningen med tillhörande konsutlation och timförsäljning. Flytta in de bitarna i egna ”app store’n” och låta de bitarna skötas via en egen B2B ”marketplace” inom egna biosfären.

Hos Salesforce jublar man just nu över liknande initiativ. Svenske Peter Lindholm, med en bakgrund i Millicom och Frontier Car Group, är stationerad i Dubai och står bakom de nya, dedikerade Salesforce AppExchange-biosfär M&A-bolaget Unaric. Som just tog in massiva 375 Mkr för att köpa upp bolag och bygga en egen, tät portfölj av Salesforcebolag som på ett eller annat sätt ska skapa synergier.

Många tror att ekosystemet ovanpå Salesforce ska kunna vara omkring 400% av Salesforce egna börsvärde, som just nu är omkring 2000 mdr SEK, det vill säga runt 8000 mdr SEK. Peter skriver i ett uttalande att:

”- Visionen är att bygga de största och bästa produktsviterna i det globala Salesforce ISV-ekosystemet genom partnerskap och förvärv med fantastiska grundare.”

Bolaget och James Gasteen säger även till Techcrunch att marknaden är missförstådd:

”Det finns en missmatch i Salesforces ISV ekosystem som vi personligen har upplevt, vi vet hur vi ska rätta till det .. Vi tror att genom att bygga produktersviter som bättre matchar företagens behov kan vi hjälpa företag att avsevärt öka sin försäljning, skala sina verksamhet och sälja till B2B-köpare som inte normalt skulle köpa från en enskild leverantör.”

Första förvärvet är amerikanska Salesbolt grundat 2020 som jobbar med ”churn & growth revenue” i Salesforce. På AppExchange har bolaget däremot enbart en review. LocalGlobe, Concentric, FJ Labs och Atempo Growth har gått in med pengarna i Unaric. En av de som investerar är före detta fotbollsproffset Mario Götze.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Santander bank väljer Salesforce för bättre kundkontroll