Valtech bygger community i Django åt KK-stiftelsen

In Nyheter, Wordpress by edenstrom12 Comments

Valtech med Pia Flodquist ska bygga ett community på webben för samhällsentreprenörer åt KK-stiftelsen.


Teknik? Nej, inte hus-CMS:et EPiServer (!) utan python-baserade webbramverket Django. Anar jag att Robert Nyman är inblandad? Driftige Emil Stenström är en av utvecklarna.

Innan dess tar man efter Stockholm.se och VisitSweden/CommunityOfSweden.com och skapar en utvecklingsblogg. Samhallsentreprenor.se/blogg som ligger i WordPress.

Apropå scriptande, DHTML och frontend ramverk. Ska passa på att påminna om att det hålls ett nytt Geek Meet med danskbaserade scripthackern Mark- Wubben den 26/2.

Vi har mer på samma ämne:  Impact titulerar sig störst i Norden inom e-handel med 0,4 mdr omsättning, tittar på förvärv

Kommentarer

 1. @Emil Stenström: Grymt! Kul jobb. Varför Django? Vad låg bakom teknik/plattformsvalet?

  Kul att få använda uttrycket ”hus-CMS” för övrigt. För nog är det så. Leverantörer väljer knappt längre system åt kund. Kund väljer leverantör baserat på systemkunskap.

 2. @Emil Stenström: Grymt! Kul jobb. Varför Django? Vad låg bakom teknik/plattformsvalet?

  Kul att få använda uttrycket ”hus-CMS” för övrigt. För nog är det så. Leverantörer väljer knappt längre system åt kund. Kund väljer leverantör baserat på systemkunskap.

 3. En kombination av många saker: Ingen befintlig plattform att anpassa sig till, Stora krav på skräddarsydd integration med externa tjänster (Google Translate, Akismet, Facebook Connect, …), Min personliga erfarenhet av Django, Krav på lansering av första versionen av sajten efter 2 veckor.

  Häng gärna med i utvecklingen via bloggen, på tisdag kommer en version med mera form implementerat.

 4. En kombination av många saker: Ingen befintlig plattform att anpassa sig till, Stora krav på skräddarsydd integration med externa tjänster (Google Translate, Akismet, Facebook Connect, …), Min personliga erfarenhet av Django, Krav på lansering av första versionen av sajten efter 2 veckor.

  Häng gärna med i utvecklingen via bloggen, på tisdag kommer en version med mera form implementerat.

 5. @edenstrom: Ang. ”hus-CMS” så förstår jag att det är tänkt att vara lite provocerande. Visst har vi kunder som väljer Valtech för vår specifika kunskap om ett visst CMS, då oftast EPiServer och Polopoly, men vi har erfarenhet av Sharepoint, SiteVision, .NET MVC, och många många fler.

 6. @edenstrom: Ang. ”hus-CMS” så förstår jag att det är tänkt att vara lite provocerande. Visst har vi kunder som väljer Valtech för vår specifika kunskap om ett visst CMS, då oftast EPiServer och Polopoly, men vi har erfarenhet av Sharepoint, SiteVision, .NET MVC, och många många fler.

 7. Jag skulle kunna sätta en slant på att ni har högst kvantitet EPiServers i förhållande till andra systemleveranser. Kanske inte per nedlagd konsulttimme, men i antal.

 8. Jag skulle kunna sätta en slant på att ni har högst kvantitet EPiServers i förhållande till andra systemleveranser. Kanske inte per nedlagd konsulttimme, men i antal.

Leave a Comment