Valtech vinner Pepsi, Marketing Transformation-upplägg kapar byråledet med 35 procent

In Nyheter, Adobe AEM, Content Marketing, CXM, Java, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Valtech berättar de förlängt sin femåriga, globala relation med PepsiCo och Pepsi. PepsiCo har 70,000 anställda i 34 länder och producerar mat och dryck för åtskilliga miljarder. Det senaste projektet tillsammans ska varit ett ”marketing enhancement”- eller Marketing Transformation-tänk och en digital ny ”hubb” som satts samman för att snabba upp PepsiCos digitala förmåga och möjlighet att producera digitalt mätbara kampanjer och innehåll.

Den nya digitala hubben ska upprättats med ett multifunktionellt team av 20 olika individer som står för kreativitet, kampanjer, community management och övriga digitala uppgifter för alla primära varumärken inom PepsiCo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn
Central- och inhousesatsningen ska lett till 35 procent minskade operativa kostnader, att ROI per kampanj gick upp med 1200% och 600% optimering av ROI gällande ”content creation”. Samt hela 35 procent minskade externa byråkostnader. Pepsico.com är en Progress Sitefinity CMS-användare med Adobe Marketing Cloud inslag. Pepi.com kör mer en skräddarsydd lösning.