Vann uppdrag, ännu en dansk webbyrå in i Sverige

In Microsoft .NET, Nyheter, Sitecore XP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter att Columbus med 1300 anställda tagit över svenska iStone och Dynamics 365-leverantören EG vunnit svenska konton är det nu dags för en av Danmarks större webbyråer att starta upp i Sverige. Kraftvaerk som nyligen vann nordiska Sitecore/MA/etc.-kontot för OKQ8 skaffar sig svensk, fysisk närvaro.

Byrån etablerades 2004 i Danmark och dess grundare arbetade tidigare på Icon Medialab och Creuna. Förutom Danmark har Kraftvaerk kontor i Sankt Petersburg och Helsingfors. Kraftvaerk arbetar även med kunder som Falck, Beckers och Tikkurila  som de hjälper med affärsutveckling, rådgivning, konceptutveckling och implementering av olika web- och IT-lösningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid vinner uppdraget för Svenska Spel

Pehr Dunger har anställts för att starta upp verksamheten i Sverige. Pehr var en av grundarna av Ottoboni (år 2001) och gjorde en kortare sejour på Apica innan bara några månader på House of Friends.

” – Jag älskar att arbeta med kompetenta medarbetare. Känns väldigt spännande att hjälpa Kraftvaerk med att hitta nya kunder i Sverige. De har redan ett antal starka partners. Jag kommer inledningsvis att träffa samarbetspartners och företag som jag har haft kontakt med genom åren”

Säger Pehr Dunger.

” – Vi tror Pehr är rätt man för jobbet – med den erfarenhet och det driv han har.”

Säger Rostislav Semenov, Kraftvaerks COO. När AKQA tog sig in i landet 2016 genom att vinna Volvo-uppdraget anställde även de från Ottobonis gamla ledning för att sköta satsningen. Därefter siktade de snabbt in sig på att headhunta tidigare kontomedarbetare från förlorande konkurrenten. Nu återstår att se om Kraftwaerk har samma plan för Creuna.