Vue.js fortsätter växa, men React.js dominerar inom frontend ramverk

In Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt.
Inom kort släpps nya The State of JavaScript 2018 som mäter de populäraste javascriptramverken och frontend-teknologierna. Ett jättelyft från Vue.js ska vara att vänta, även i år. Som MKSE rapporterade förra sommaren var Vue.js största utmanaren till den marknad som Angular och React tidigare dominerat med acceptans av hela 80% av alla frontendutvecklare.

Men i fjorårets The State of JavaScript hade hela 48% av alla utvecklare ett intresse i att lära sig Vue.js istället och 20% hade redan prövat på tekniken. Av dessa 20 procent sade nio av tio att de gärna skulle använda tekniken igen. Ett betydligt positivare omdöme än vad de samtidigt gav React och Angular.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vikten av Modular, Metaverse och Composable Commerce enligt Hype Cycle 2022

Anledningar till ökade popläriteten ska vara att:

  • Det är enklare att hitta utvecklare (tack vare en kortare inlärningskurva)
  • Att det finns ett väldefinierat ekosystem på plats
  • Att det i grunden bygger på det bästa från AngularJS och ReactJS
  • Att Vue.js är sinnrikt med sitt out-of-the-box officiella Command-line Interface (CLI) som är väldigt lättanvänt

Sett till antal användare baserat på ”NPM package” nedladdningar är fortfarande Vue.js däremot bara 1/7 så stort som Facebooks React.js. Men det är en ökning från att varit 1/12 så stort förrförra året.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cake och 64 kunder till live på Centra headless e-commerce

Vue kallar sig själva främst “The Progressive Framework“. Ramverket skapades av programmeraren Evan You från New Jersey / Kina och ligger under en öppen “MIT License”. Ramverket backas av Code.xyz, Bitsrc, Tooltwist, Vueschool, Vehikl och NativeScript.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.