VW, Audi, Skoda och Seat sjösätter internt Salesforce projekt

In Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av nordens största bilåterförsäljare av VW, Audi, Skoda och Seat, Semler Gruppen med Semler Mobility, har valt börja utveckla en intern Salesforce CRM installation 2021. För bättre övergripande kontroll av existerande kunder, potentiella kunder och churn inom kundvård och försäljning av alla de slag. Det omfattande Salesforce projektet styrs från Brøndby i Danmark och ska innefatta allt från Sales-, Service-, Marketing- och Community Cloud från Salesforce-sviten.

Hela Volkswagen Group, och Volkswagen Super Premium Group med Dreamforce-exemplet Bentley, är även en användare av Salesforce globalt, så integrationen kommer framöver bli riktigt smidig, Att anpassa sig efter tillverkande bolaget är inte en fråga för Semler. De är säkert lite oroade över vad Volvo gjort med Upplands Motor i Sverige på sistone och vill fortsätta vara en smidig partner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så ser McKinsey's nya CRM-samarbete tillsammans med Salesforce ut

För satsningen har Volkswagen, Audi, Skoda och Seat-återförsäljargruppen anställt folk från bl a danska Isobar. En större SFDC-leverantör lokalt och i Sverige.