Webhallen bytte från Elasticsearch till personaliserad Loop54, ökade sökvärdet med 9,8%

In Nyheter, E-handel, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sök är en viktig del för att Webhallen ska kunna konvertera på egna produktkatalogen med över 20 000 SKU:er. Webhallen har alltid använt en klassisk Elasticsearch för sökfunktionen. Elasticsearch ska i slutet krävt för mycket resurser för att rikta och finjustera olika resultat. Det manuella upprätthållandet av relevans i alla olika sökresultat höll inte i längde och Webhallen letade i sluete av 2020 efter en alternativ lösning. Detta genom att genomföra egna A/B-tester i livemiljö. Under...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon