Webhallen bytte från Elasticsearch till personaliserad Loop54, ökade sökvärdet med 9,8%

In Nyheter, E-handel, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sök är en viktig del för att Webhallen ska kunna konvertera på egna produktkatalogen med över 20 000 SKU:er. Webhallen har alltid använt en klassisk Elasticsearch för sökfunktionen. Elasticsearch ska i slutet krävt för mycket resurser för att rikta och finjustera olika resultat. Det manuella upprätthållandet av relevans i alla olika sökresultat höll inte i längde och Webhallen letade i sluete av 2020 efter en alternativ lösning. Detta genom att genomföra egna A/B-tester i livemiljö.

Under testen visade det sig att Loop54 kunde öka sessionsvärdet per kund med 8% samt öka värdet per sökning med 9,8%. Loop54 ska även gjort en skillnad för kundupplevelsen. Antalet visade sökresultat minskade med 20%, vilket indikerar att kunderna snabbare hittade vad de letade efter.

” – Webhallen strävar alltid efter att förbättra kundupplevelsen och med Loop54 som partner för sökning kan vi skapa en ännu bättre användarupplevelse online vilket resulterar i en ökning av intäkterna, men viktigast av allt leder till högre relevans som leder till mer nöjda kunder.”

Säger Fredrik Lindblad, CMO and Head of Online, Webhallen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apoteket.se byter ut allt, nya leverantörer och plattformar