Whiteboardskisser blir gränssnitt med fungerande kod i TeleportHQ AI

In Javascriptramverk, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

AI inom UX tog just ett stort steg via tjänsten och plattformen TeleportHQ. Den öppenkällkodsbaserade plattformen låter frontendare och service designers snabbt ta fram både skisser och fullt fungerande HTML-kod. Enbart genom att låta en webbkamera läsa av vad de skissar fram, tillsammans med kund, på en whiteboard.

På så sätt kan interface för både desktop och mobil tas fram, menar teamet bakom TeleportHQ. Kameran är kopplad till ett AI som analyserar kreatörens intentioner och ritningar. Tillsammans med full optimisering i realtid ligger kan den snabba tolkningen av vad som skissas fram generera både digitala versioner och kod.

Airbnb lab visade upp en liknande teknik de valt att använda för prototyping och sitt Atomic Design bibliotek tidigare i våras.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Read previous post:
Amnesty väljer Creuna och PayEx betalningar

Creuna är ny digitalleverantör till Amnesty i Sverige. Uppdraget 2018 var att ta fram en ny webbplats som engagerar och...

Close