WordPress WordCamp i Sverige för första gången

In Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

WordPress hoppas vinna svensk CMS-mark genom ett lokalt WordCamp i regi av entusiasten Andreas Karman. En annan WordPress-förespråkare, Joakim Jardenberg på Mindpark, har ett finger med i spelet.

Än så länge har ett tjugotal anmält sig. Andreas Karman väntas presentera mer information inom kort. Syftet med den svenska gettogethern är:

  • Presentera WordPress som blogg, tidnings och CMS-plattform för personer sysselsatta i webb och mediebranschen, med lite eller ingen tidigare erfarenhet av plattformen.
  • Möjligheten att lära sig mer om hur WordPress används och kan användas som publiceringsplattform.
  • Få möjligheten att träffa, skaffa kontakter och utbyta erfarenheter/kunskaper med andra WordPress-intresserade personer.
  • Fungera som en mötesplats för företag med verksamhet inriktad på WordPress, för att till exempel underlätta vid rekrytering och möjliggöra samarbeten.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Boliden, LKAB, ABB, Epiroc och Sandviks nya initiativ väljer WordPress

WordCamp är ett evenemang fokuserad enbart på WordPress och arrangerades för första gången 2006 i San Francisco. Det första internationella hölls i Kina och bland annat Hamburg och Melbourne har haft egna evenemang.

Leave a Comment