Vad får reklambyråerna som förvärvar VR-kompetens?

In CXM, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är VR-byråer det nya att handla upp efter att förvärvet och integrationen av service design-gänget teoretiskt är avklarad? Så kan det bli om högkonjunkturen håller sig och London är er förebild.

Där har hypade byrån Elmwood med fem kontor i bl a några amerikanska städer valt att köpa upp lokala Framework Creative. En byrå som de senaste åren specialiserat sig inom olika varumärkesupplevelser i virtual reality, 360, mixed reality och argumented reality.

Goda nyheter för t ex Caroline Roth, Emma af Robson och Patrik Buckaus svenska VR-byrå Warpin Media. Vilken typ av ny kompetens innebär det i praktiken knyts till byråerna då?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Flera "Metaverse-byråer" har öppnat, så mycket omsätter en VR-expert 2022

Den sistnämnda har valt att (eller strävar efter att) jobba med teknisk kunskap inom:

  • Amazons Lumberyard (och licensierade CryEngine), Unity, Unreal Engine 4 samt tillhörande C# eller C++ programmering
  • Samt Maya, 3D Studio Max, Substance Painter, ZBrush och Mudbox för det grafiska inom VR

London-bolaget som nu går in i Elmwood verkar främst fokuserat på de grafiska delarna och att skapa i Maya och 3D Studio Max. De är även enbart tre anställda och har inte växt mer under tio (!) år, så Elmwoods förvärv verkar vara mycket av PR-mässig karaktär.