Accenture tror på sång framför metaverse, byter namn till Accenture Song

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Martech, Nyheter, Online Marketing, Pega by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vi visste att service design-förespråkarna tagit till sång och dans som fortsättningar på de lego- och rebusövningar som tillämpats de senaste åren. Men Accentures chefkreatör tar nu sång hela vägen in i egna erbjudandet. På titelnivå. Accenture Interactive ska inte bli t ex ”metaverse” enligt Accenture, men Accenture Song. Det berättar David Droga från 699 000-mannabolaget i ett nytt uttalande under dagen, bara dagar efter att vi fick höra att 4 av 5 uppköpta byråer kommer att byta namn och bli ”Accenture någonting” framöver.





”Sedan Accenture Interactive startades har vi hjälpt kunder att bygga och växa sin verksamhet genom att vara ”experience-led”. Dagens behov är påfallande olika. För att fånga nästa våg av growth måste företag nu verka i ”livets hastighet” och ständigt visa sin relevans för sina kunder, sina människor och världen i stort. Vi har den bästa talangen i branschen – människor som kommer att hjälpa till att forma framtiden för många branscher. Att kombinera krafterna från kreativitet och teknik hjälper oss inte bara att se problem på olika sätt, utan också lösa dem med enkelhet och skala. Som Accenture Song är våra möjligheter oändliga, både för våra kunder och för våra medarbetare.”

Accenture Song väntas omsätta närmare 138 mdr SEK 2022 och jobbar med bl a Coinbase, Versace, Jimmy Choo ,Michael Kors, General Mills’ Blue Buffalo och Shiseido.

Bara för att ”interactive” försvinner så finns faktiskt ett intresse för metaverse hos bolaget. Accenture visade nyligen upp sitt affärsområde Metaverse Continuum services.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Satsningar på Metaverse och Tinder Coins kostar VD jobbet efter 10 månader