Adobe köper upp Oculus Medium av Facebook, anpassar VR-upplevelsen mot Marketing Cloud

In Adobe AEM, AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Google har nyligen pratat om att smartphonens framtid som främsta skärm närmar sig sitt slut. Baserat på Today Institutes Amy Webbs forskning. Därefter väntar de sig att wearables som smarta klockor i kombination med smarta glasögon tar över. Nästa generation av Google Glasses. Det skulle öppna upp för AR och VR på riktigt.

Men en av de första investerarna inom VR ger upp och lämnar över mjukvaruutvecklingen till någon annan. Det är Adobe som inatt tog över stora delar av Facebooks VR-mjukvaruerbjudande. Det bestående av mjukvaran Oculus Medium, som är mjukvaran för att rita, dra och släppa och skapa egna VR-världar. Som idag delvis ligger bakom den totala, hypade Oculus Rift upplevelsen. Tanken är antagligen främst att mjukvaran ska bli en förlängning av Creative Cloud erbjudandet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Metas metaverse teamar ihop med Microsoft och Adobe för företagsanvändare
The Early Bird. Nyheterna på MKSE.com är gratis och öppna. Ett tag.
En dag efter publicering låses nyheten in för våra registrerade medlemmar. Så bli medlem, eller återvänd ofta. Det går även att prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje vecka. Klicka här

Facebook köpte hela VR-bolaget Oculus för runt 20 miljarder 2014 och släppte Medium paketeringen som en typ av SDK två år senare.

Adobe har under flera år tilltalat marknadschefer genom att använda VR som ett innovativt medie och kanal för att demonstrera framtidens upplevelser (ibland på egna sneaks framtidsåskådningar). Nu får de även ensamrätt att vidareutveckla VR-mjukvaran mot Marketing Cloud samt egna Experience Cloud med sina omfattande interna utvecklingsresurser och sitt idag stora AEM-partnerled.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry, nytt digitalt initiativ

En liknande affär gjordes inom native och hybrid mobilt när Adobe, för många förvånande, köpte upp hela PhoneGap. Men det förvärvet pratas det inte mycket om idag.

MKSE.com Martin Edenström har tidigare skrivit om att ”ha is i magen digitalt” och inte hoppa på alla trender för tidigt. Google Glasses och Facebook Oculus VR är nu två till väldigt tydliga, kanske 4-5 år för tidiga exempel på detta.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss