Åhléns organiserar om mot ren e-handelskostym, hyr in temporärt stöd

In CXM, E-handel, Intershop, Microsoft .NET, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Åhléns har bara ägt en e-handel (på en tysk, idag ”knepigt ansedd” Intershop med Adobe Campaign och Inriver PIM) i drygt fem år men anser sig under nya VD Annica Hagen kunna ”bli Sveriges största e-handlare”. Amazon m fl till trots. Hagen tillträdde under pandemin och pekar gärna på att e-handeln under samma period visat stark tillväxt och växt med drygt 50 procent för att omsätta 764 Mkr idag. Under 2022 lanserar även Axel Johnson-ägda Åhléns nya, stora logistiksatsning med ett nytt automatiserat lager byggs i Rosersberg (som många andra som ställer om just nu). En jättesatsning som måste bära.

Samtidigt gjorde varuhusen en förlust på -331 Mkr förra året (på en 4,3 miljardersomsättning). Så fortfarande inte några imponerande belopp som räddar det anrika varuhuset. För att ta steget mot att bli ännu större digitalt tar man hjälp av inhyrd e-handelsexpertis från Omniarch. Omniarchs uppdrag blir att hjälpa[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]gruppen internt ställa om mot en för kundresan mer anpassad organisation. Åhléns nya plan kallas ”Åhlens Opti” och går ut på att anpassa erbjudandet löpande utifrån insikter om hur och vad kunder vill handla i olika kanaler. Varuhusen ska inte vara omnikanal, men en bricka i hur konsumenterna vill och väljer handla under åren 2022-2023.

” – Det här är ett sätt för oss att attrahera fler kunder i framtiden. I våra undersökningar får vi information om kunders preferenser om sortiment, priser och kanalstrategi. Det är en levande materia som man aldrig blir färdig med. Den är statistiskt säkerställd och täcker hela den svenska befolkningen, både egna kunder och medlemmar samt kunder som vi inte har. Den ligger till grund för allt vi gör nu.”

Säger Annica Hagen i ett uttalande. Johanna Levy, E-commerce director hos Åhlens, kommenterar det nya inhyrda gänget och samarbetet:

” – Anledningen att valet som leverantör föll på Omniarch var primärt deras styrka inom strategiskt-operativa roller, att dels kunna sätta strategi men också vara så pass operativt kunniga att faktiskt genomföra den också. Vi upplevde att upplägget med Omniarch passar bra in i Åhléns som organisation och något vi kan växa flexibelt med. Vi ser fram emot att jobba tillsammans.”

Åhléns har förra året lanserat kvitton i Kivra samt ska satsat på Microsoft Dynamics 365 som ny butikslogistik och kassalösning för alla varuhus sedan 2018. Åhlens valde samma år även att köpa in Salesforce CRM.

Vi har mer på samma ämne:  Digitaliseringsjätte vinner Lynk & Co, ska storanställa i Sverige
[/ppp_patron_only]