Amazon Prime öppnar upp i Sverige

In Amazon, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En milstolpe är här i Amazon-spekulationerna. Den idag klassiska ”compulsive buying disorder” onlinefunktion, samt det fenomen Prime lojalitetsprogram innebär för att fylla varukorgarna mot en månatlig kostnad har börjat fungera för oss svenskar. Tillägget till Amazons e-handel och marknadsplats som kanske starkast, tillsammans med AWS, bidragit att ta Amazon till dagens börsvärde om 1,30 biljarder dollar.

Tillgänglig för de som signat upp för en månads gratis Amazon Prime-konto, det vill säga. Eller som skaffat det studentabonnemang som erbjuder gratis Prime under hel det första året (snarlikt hur det var när Facebook först kom). E-handelstrenders Urban Lindstedt berättar i sociala media att han just framgångsrikt beställt helt fraktfritt från Tyskland via sitt Amazon Prime konto. På bokfronten ska det initialt vara främst public domain-böcker som listats för svenska medborgare. Resten av utbudet i den ”oändliga butiken” får vänta.

Vi har mer på samma ämne:  Amzello ska hittat lönsamheten inom svensk Amazon FBA konsultation

Vid ny registrering som svensk finns fortfarande däremot varningsmeddelanden kvar som ”Important: Please keep in mind that the Prime benefits are only available to customers in Germany and Austria.”

Det ska även gå bra att ta del av Amazon Studions fulla filmutbud som ligger uppe på sajten och i egna appen för medlemmar. Amazon Prime Video allena har funnits för svenskar sedan tidigare, då till en kostnad om 30 SEK per månad de första sex månaderna, därefter 60 SEK i månaden.