Uttråkade barn på Coop Forum erbjuds AR-skattjakt med Peppy Pals figurer

In AI, Machine Learning, Botar, Android, Chatbots, Community, Facebook Pages, CXM, iPhone, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Coop har visat upp mer av vad som kallas världens första ”AR shopping spel” utformat för, kanske något uttråkade, barn i de större Coop Forum-butikerna. AR-appen och spelet, som inkluderar EQ-anpassade Peppy Pals figurer (skapade av Rosie Linder), hjälper barn att leta upp, hitta och ta fram olika ingredienser som behövs för ett visst recept. En skattjakt i den stora butiken.

Appen har främst tagits fram i Coops egna digitala transformations-labb ”Testlabbet”. Först ut för för piloten och det nya AR-testet är Coop-butikerna i Tumba, Bromma och Åkersberga.

Vi har mer på samma ämne:  Adobe Summit 2022; CDP rumsrent samt Walmart- och Workfront-integrationer klara

Coops egna chatbot Cooper uppdateras även den just nu i ett projekt. Bland annat för att bli mer lik förebilden Google Duplex. I samband med det inleddes tidigare i år ett samarbete med AI-gänget och AI-tekniken Gordon.ai i Wien. För de officiella Coop medlems-apparna jobbar Coop bland annat med Consid Mobility.