Amazon.se har öppnat, ”Urgency sales tactics” och ”Blixtrabatter”

In Amazon, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En onsdag, den 28:e oktober blev det som miljondomänen amazon.se började användas till något annat än bara re-direct’a till tyska Amazon. Vad finns då på den översatta, nästan helt svenskspråkiga webbplatsen? .SE-lanseringen ska firas med ”blixtrabatter” menar en större startsidekampanj, ett helt direktöversatt ord som tidigare bara förekommit i Googles sökresultat runt 200 gånger.

17 % av svenskarna har någon gång handlat på Amazon enligt forskning från i september av Johan Anselmsson, marknadsföringsprofessor vid ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Då är det ofördelaktigt att ingen single-sign-in från varken Amazon.de, .co.uk eller .com fungerar över olika webbläsare. Amazon.se verkar behandlas som en helt egen domän och för svenskarna blir det till att resetta sitt lösenord.

Det finns vidare en e-handelstaktik påslagen i form av en ”Urgency sales tactics” (läs mer om det knepet i denna Resumé-artikel eller i detta uppdaterade inlägg) i samband med lanseringskampanjen för Sverige. Men inte med sekunder eller minuter, men nedräkningar om 9-16 timmar. Kanske så besökarna ska hinna ta del av Amazon.se nu under morgonkvisten och dagen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dopade pandemiår och ung marknad påverkar martech/CDP värderingar och affärsmodeller, BloomReach hoppas på "Oracle-modellen"

En TV Samsung TU7199 listas bland första valen i den kampanjen, men den TV:n går för ojämna summan av 7716 SEK. Och exakt samma TV kostar enbart 5500 SEK på Samsung.com D2C/brand store (!). Inte heller en Bosch borrmaskin topplistad är ens i närheten av Prisjakts lägstapris. Bland bästsäljarna ligger den i Sverige okända, tyska sångboken från Björn Heuser etta. Uppenbarligen ett arv från tyska Amazon.

En L’Oréal Paris Men Expert Hydra kräm däremot går på 67 SEK istället för Prisjakts lägstapris om 80 SEK eller 89 SEK hos välkända Lyko. Det är en bra rabatt. Noterbart är att enbart Amazon Ring säljs. Ingen typ av Echo Spot, Dot eller annan röstassistent (som annars mer eller mindre tapetserar Amazon.com och övriga webbar) erbjuds via Amazon.se. Inte ens Amazon Ring är billigare än på Computersalg för övrigt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  D2C kämpar mot glömska och plånbok, I säng med fienden, till okreddiga varuhus och fysiska hyreskontrakt

Vem vet? Amazon.se kanske blir mest något för veckovis förbrukningsvaror som tvättmedel och tandkräm då bland svenskarna och skandinaverna? Amazon Dash Button har däremot utgått till förmån för alla voice-tjänster.

Electrolux, Lagerhaus, OBH Nordica, Ellos, BRIO, Bonnierförlagen och Ifö ska vara de svenska företag som redan anslutit sig till Amazon. Ett köp för för 229 SEK och uppåt ska vara fraktfritt. Retur av de flesta varor är gratis i upp till 30 dagar.

  • Visa
  • Visa Electron
  • MasterCard
  • American Express

Är accepterade betalsätt.