Arbetsformedlingen.se lanserar ny design och UX för 10 Mkr, målet glädje och inspiration

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Arbetsförmedlingen får ut både det ena och andra projektet inför sommarledighet och Almedalen. Efter labbet och Acandos nya produkt Arbetsgivare.nu under förra veckan släpps nu den omtalade nya designen och hela UX-upplevelsen för arbetsformedlingen.se, eller Amv.se som Apple Safari envisas med att redovisa sajtens URL som. En produkt som service design-byrån Doberman står som huvudansvariga för.

Nya Arbetsformedlingen.se ska vara byggd för att erbjuda ”mer glädje och inspiration för besökare” berättar Patrik Winnfors, produktchef med ansvar för produkten Webbplatsen.

Det har blivit en blåare och mer lekfull ton. Fåfärgstecknade platta figurer visar en central counter med antalet lediga jobb. Det mittenliggande sökfältet och en mer sökorienterad start har nu ersatts med ett knappklick som tar besökaren till Platsbankens sök.

Det finns en ny ”nummerdosa-designad” vänster toppmeny med de tre stora valen ”min sida”, platsbanken och mina profiler. Det är en rätt kort sida och med aningen förenklad huvudnavigering. Usabilla används för att driva in information om nylanseringen nu i början. GTM och Twitter bootstrap används i Sitevision CMS-lösningen.

Sitevision har använts som bas för arbetsformedlingen.se sedan 7 år tillbaka och den lösningen har just lyckats ta över även de gamla Platsbanken .NET-sidorna från en tidigare Sitevision segladdad och kostsam Sitevision Proxy-lösning.

I projektet ska målbildsarbete, prototyparbete, kundupplevelsehantering, kontinuerliga leveranser, responsivitet och webbplatsstrategi ingått.

Sajten behöver skapa förändring. Samtidigt som den släpptes visade det sig att Arbetsförmedlingen för andra året i rad ligger på bottenplats när det gäller svenska myndigheters anseende hos allmänheten. Tidigare har budgeten på 10 Mkr för UX (till främst de huvudansvariga på Lisa Lindströms byrå Doberman) uppmärksammats och kritiserats. Den omfattande faktureringen av design visade sig senare vara en del av det misslyckade 100 Mkr webbprojektet som starkt bidrog till förmedlingens omfattande kritik 2015/2016.

Xlent, Cybercom och Ett Noll Produktion tillhör de andra tekniska leverantörerna enligt Sitevision.se.

ALLT OM MARKETING AUTOMATION!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om Marketing Automation och plattformsnyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

Leave a Comment