Årets bästa svenska webbplats 2016, MKSE Digital Excellence vinnare är MTR

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

MTR och Snowfall, ni vann! Ni är årets totala vinnare när samtliga kategoriers resultat har sammanställts. Och årets vinnaren förtäljer en del om hur det bäst drivs framgångsrika webbprojekt under 2016.

För kanske är det ingen dum ide att skippa legacyn, det digitala arvet från förr. Det krävdes ett så pass nytt bolag på den svenska marknaden för att även få bäst värden i MKSE Digital Excellence 2016. MTR hade bäst totalresultat bland samtliga 152 bedömda bidrag från hela landet när mätningarna inom:

  • Prestanda
  • IT-Säkerhetstänk
  • SEO
  • Kundupplevelsehantering och användarvänlighet

hade slutförts.

Snowfall stod bakom produktionen som de lagt på flera plattformar, främst en skräddarsydd lösning utåt. En trend som genom 2015/2016 visat sig framgångsrik för bra prestanda. MTR har tidigare lagt delar av sin webbnärvaro på en Episerver CMS 9 upprättning.

Mtr.se och inlänkade Mtrexpress.se kunde visa upp smått fantastiska prestandaresultat med snittladdningstider om 1,83 sekunder trots en ej UX-bantad upplevelse på 3,6MB eller mer. Dessutom var responstiden bland de bästa i hela testet, det finns integrationer till aktiv CXM-mjukvara som Salesforce och mer samt stort fokus på kundupplevelse.

Allt detta ledde till ett slutbetyg om 3,6. Bara några få decimaler före de övriga i topp fem, men tillräckligt för att vinna!

Stora gratulationer till Erika Wegener, Nicklas Burman, Peter Viinapuu, Gunnar Behm och co. på MTR Nordic.

Kommentarer

Leave a Comment