Assa Abloy One Web valde Bizzkit e-handelslösning för Yale, Lockwood och Medeco

In Amazon, CDP, DMP, CXM, DAM, E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

UpdateDen danska e-handels och omnikanalslösningen har liksom många andra e-handelsplattformar och projekt levt upp under pandemin. Med ny tillväxt och momentum ska Bizzkit valt fokusera på svenska marknaden och att vinna nya, svenska kundkonton. En av dessa är självaste Assa Abloy som ska ha valt att skrota flera andra tekniska plattformar, lagt ned en ineffektiv katalogproduktion och med en ny e-handelssatsning sänka sina totala omkostnader.

Målet var även att i e-handeln utnyttja synergierna mellan de många egna varumärkena på ett bra sätt. Assa Abloy med 4000 medarbetare har idag en omsättning på närmare 100 miljarder kronor och koncernen huserar varumärken som t.ex. Yale, Lockwood, Medeco, EM Entrematic och Ruko.

Assa Abloys vision var att dela ut den enorma mängden data så alla de enskilda varumärkena hade tillgång till samma. Detta genom att ta fram ”ASSA ABLOY One Web Master Product Catalogue (MPC)”. MPC:n innehåller idag en produktdatabas och mediabank, som används till automatisk katalog- och prislisteproduktion. Den fungerar dessutom som leverantör av texter, bilder och produktinformation till företagens hemsidor och webshops. Via en inloggningsbaserad webbplats kan det enskilda företaget under Assa Abloy nu ta fram kompletta kataloger och prislistor utan krav på installation av något särskilt program. Danska e-handelskonsulten Hesehus står bakom utvecklingen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stora förväntningar på DCongress 2024 inom branschen, störst har BigCommerce

Assa Abloy har parallellt sjösatt projektet One Web, vars ändamål är att förena koncernens 280 hemsidor och 850 domäner i en ny global hemsidesfär, som säkerställer en tydlig och genomgående kommunikation på nätet. MPC:n har i många fall integrerats med de enskilda företagens ekonomisystem och levererar data till många av företagens hemsidor och e-butiker.

Bizzkit-plattformen grundades redan för 17 år sedan och företaget jobbar även med Fazer, Matas, Nissens, Fristads Kansas Group, Stof & Stil och Zizzi. Bizzkit har även slutit ett nytt samarbetsavtal i oktober tillsammans med den svenska digitala fullservicebyrån Maverick riktat mot svensk e-handel. Maverick har med kunder som Volvo, Stena Recycling, IKEA och SAS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Workday köper bolag, vänder förlust till stor vinst

Efter publiceringen av denna artikel har Bizzkit informerat MKSE.com om att Assa Abloy-ärendet är en äldre casestory, som inte är relaterad till aktuella aktiviteter. Det är alltså MKSE.com, som på eget initiativ har valt att skriva om Assa Abloy-casen: