ATG investerar stort i martech, först ut ny DMP strategi på Salesforce

In CDP, DMP, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

John Eriksson på Curamando och Fredrik Steigård, head of digital communications på ATG har just satt samman en casebeskrivning om det nya Salesforce DMP (Krux) projekt teamet sjösatt. Som de gärna delar med sig av till MKSE.com läsare.

ATG har, för första gången någonsin, under året utvidgat sin produktportfölj med nya spel på sport och casino. Nu lanseras även den heltäckande DMP lösning som tagits fram för att hantera all typ av data, trafik och sök runt produkterna. På Salesforce Basecamp i Stockholm tidigare i veckan pratade duon mer om hur större aktörer kan lyckas med en martech-satsning:

“ – Den enorma mängd kommunikation vi har varje dag med våra kunder kräver stora investeringar i martech. Med en DMP kan vi segmentera kommunikationen mer effektivt i våra digitala kanaler. Vi använder sedan tidigare Adobe Campaign och Google Analytics så en avgörande faktor i upphandlingen var en leverantör som är helt teknikagnostisk. Curamando har hjälpt oss med business case, upphandling och operativ modell för hur vi ut max från våra satsningar på martech.”

Säger Fredrik Steigård.

“ – En DMP är helt rätt för ATG med sina nuvarande affärsambitioner. Det finns många verktyg som hjälper dig att segmentera kommunikation på intern data som till exempel CDP som blivit populärt på sistone. Intern data är den viktigaste komponenten och står för 80% av effekten, men vill du ha 20% extra effekt bör du välja en DMP som också kan hantera extern data.”

Fortsätter John Eriksson. Både Fredrik och John understryker att verktygen i sig är väldigt viktiga, men att organisationen runt verktygen är viktigast att få till. ATG bygger just nu ut sina digitala team och Curamando berättar samtidigt för MKSE.com att de nyligen nyligen rekryterat flera seniora konsulter från bl.a. Avaus och Schibsted för att täcka det behovet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce och svensk aktör släpper EU- och GDPR-vänliga Public Cloud

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss